Mali: Još jedna pohvala za Srbiju FOTO

Izvor: B92, 12.Sep.2020, 18:03

Mali: Još jedna pohvala za Srbiju FOTO

Ministar finansija Siniša Mali okarakterisao je novi izveštaj Međunarodne organizacije rada o ekonomskim merama tokom pandemije kao "pohvalu za Srbiju".

On je dodao da se jednokratna pomoć od 100 evra građanima Srbije ispostavila kao ispravna odluka.

"Još jedna pohvala za Srbiju!Izveštaj Međunarodne organizacije rada, u kome se detaljno analiziraju ekonomske mere koje je Srbija sprovela usled pandemije koronavirusa, je još jedna potvrda da smo na pravi i sveobuhvatni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način pomogli našu privredu, odnosno da smo pogodili “u centar”. Iako su pojedini kritikovali jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra, u izveštaju se navodi da je upravo ta mera podstakla potrošnju i smanjila stopu siromaštva. To je, prema njihovom modelu, doprinelo smanjenju gini koeficijenta za jedan procentni poen. Potvrđuju i da je Srbija donela najveći paket među zemljama Zapadnog Balkana, na šta smo posebno ponosni. Ovaj izveštaj je i najbolji odgovor svim kritičarima naše ekonomske politike, koji koriste svaku priliku da osporavaju svaki naš potez", napisao je Mali.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.