Makedonska vlada ponovo odbila Wizz Air

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Okt.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonska vlada ponovo odbila Wizz Air

SKOPLJE - Makedonija ostaje bez jeftinog avio prijevoznika, nakon što vlada ni na ponovljeni poziv nije prihvatila ponudu jedinog konkurenta za državne subvencije.

Ovog puta mađarski "Wizz Air" nije ispunio obavezu uspostavljanja novih linija tokom zimskog perioda. Vlada odbacuje špekulacije da je tender namješten za drugu kompaniju.

Obrazlažući razloge za neprihvatanje ponude "Wizz Aira", Vlada je saopćila da aviokompanija nije ispunila uslove koji se odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na Ohridski aerodrom, gdje je od januara Wizz Air letio na četiri destinacije.

- U pozivu je jasno navedeno da je aviokompanija dužna do 10. januara 2019. godine uvesti dvije linije sa Ohridskog aerodroma i još dvije u roku od godinu dana od potpisivanja sporazuma. Wizz Air je ponudio da uvede sve četiri destinacije u avgustu 2019. Zbog toga je komisija zaključila da uslovi javnog poziva nisu ispunjeni i preporučila da se ovaj javni poziv poništi, istakli su iz Vlade.

Ovo je drugi put da je Vlada odbacila Wizz Air-ovu ponudu, nakon što je ova kompanija i u julu bila jedina koja se prijavila na javni poziv. U prvom slučaju, Wizz Air nije dao podatke o sjedištu aviokompanije.

Iz Vlade kategorički tvrde da nije postojala tendencija poništavanja tendera i odbacuju špekulacije da se posao namještao za Air Albaniju, o čemu javnost, kako izvještava TV Alfa, neko vrijeme špekulira.

Stari ugovor o subvencionisanju "Wizz Air-a" istekao je u junu ove godine, a cijeli kvartal ova aviokompanija posluje u Makedoniji bez subvencija. Vlada će, po hitnom postupku, objaviti novi javni poziv, sa istim kriterijima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Makedonija ponovo odbila Viz Er

Izvor: Blic, 18.Okt.2018, 00:36

Makedonija ostaje bez jeftinog avio-prevoznika, nakon što je vlada po drugi put poništila javni poziv za izbor avio-kompanije čije će letove subvencionisati, a na koji se jedino javio mađarski Viz Er (Wiz z Air) .

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.