Makedonija zajmi 280 mil. €

Izvor: B92, 30.Jan.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija zajmi 280 mil. €

Skoplje -- Makedonija će u naredne četiri godine dobiti zajam od Svetske banke od 280 miliona evra.

Oko 175 miliona dolara će biti iskorišćeno za realizaciju četiri projekta, navodi agencija Netpres. Od toga za izgradnju regionalnih i lokalnih puteva biće utrošeno sto miliona dolara.

Drugi projekat su uslovljeni keš-projekti i to su sredstva namenjena socijalno ugroženim porodicama u iznosu od 25 miliona dolara. Preostalih 50 miliona dolara će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izdvojeno za projekte razvojne politike i za razvoj opština u Makedoniji.

Energetski sektor je, kako se navodi, imao prioritet kod makedonske vlade prilikom saradnje sa Svetskom bankom.

U maju ove godine se očekuje da Bord direktora Svetske banke odobri zajam, a za sledeću godinu se očekuje realizacija projekata sa Svetskom bankom za razvoj drugih sektora van energetike, istakao je zamenik premijera Stavrevski.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.