MMF zamerio na visokoj nelikvidnosti

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF zamerio na visokoj nelikvidnosti

Vlada Srbije i MMF su juče okončali sedmu rundu pregovora, a glavna zamerka Fonda bila je visoka inflacija.

Misija je podsetila Vladu da do kraja februara mora da usvoji propise koji će ublažiti nelikvidnost u privredi.

Poslednja runda u okviru ovog aranžmana je okončana bez tenzija. O smanjenju administracije u javnom sektoru nije bilo reči.

Završeni razgovori sa MMF-om

Jedina zamerka MMF-a je bila to što smo prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dozvolili da inflacija probije maksimalni nivo za 2,5 procentna poena kaže naš izvor.

Čelnici MMF-a Albert Jeger i Bogdan Lisovolik podsetili su Vladu na ranije namere da do kraja godine usvoji predlog zakona o sporazumnom finansijskom restrukturiranju, odnosno vansudskom poravnanju duga. To bi trebalo da smanji nelikvidnost u privredi, a kao podsticaj za korišćenje ovog mehanizma država će dužnicima odložiti plaćanje poreskog duga i do pet godina.

O nastavku aranžmana Vlada tek treba da odluči u svom dvorištu, tvrdi naš izvor, a o tome će MMF zvanično obavestiti po isteku aranžmana u aprilu.

(Blic)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

MMF zamjerio na visokoj nelikvidnosti

Izvor: Capital.ba, 22.Feb.2011

BEOGRAD, Vlada Srbije i MMF su juče okončali sedmu rundu pregovora, a glavna zamjerka Fonda bila je visoka inflacija. Izvor „Blica” blizak pregovaračkom stolu kaže i da je misija podsjetila Vladu da do kraja februara mora da usvoji propise koji će ublažiti nelikvidnost u privredi. Posljednja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.