MMF predviđa recesiju goru nego 2008. godine

Izvor: Capital.ba, 24.Mar.2020, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF predviđa recesiju goru nego 2008. godine

WASHINGTON – Čelnica Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva rekla je na telekonferenciji G20 da bi svjetska recesija nakon pandemije koronavirusa mogla biti gora od one koja je uslijedila nakon financijske krize 2008. Ona je upozorila ministre finansija i guvernere središnjih banaka na to da su projekcije svjetskog rasta negativne za 2020. i rekla da treba očekivati “recesiju koja će biti najmanje onoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << teška koliko je bila za vrijeme svjetske finansijske krize, ili gora”. – Ali očekujemo oporavak 2021- naglasila je optimističnije. Francuski predsjednik Emmanuel Macron i kineski Xi Jinping zatražili su održavanje izvanrednog sastanka na vrhu G20, objavio je ured francuskog predsjednika. – Održavanje takvog sastanka bilo bi korisno posebno na sanitarnom planu, uz uključivanje WHO-a kako bismo zajedno radili na lijekovima i cjepivu –  kaže se u saopštenju, te dodaje da bi summit G20 – koji okuplja 20 najmoćnijih svjetskih gospodarstava – bio bi koristan i “na ekonomskom planu”. Sljedeći redovni summit G20 trebao bi se održati u Rijadu 21. i 22. studenoga. S kineskim je predsjednikom razgovarao i britanski premijer Boris Johnson koji je kazao da su se složili da se kroz G20 podupre globalna ekonomija i osjetljivije zemlje tokom pandemije koronavirusa. Ministri finansija i guverneri središnjih banaka 20 najvećih privreda svijeta dogovorili su na telekonferenciji da će koordinirati svoje djelovanje u pogledu sve ozbiljnije pandemije koronavirusa kako bude potrebno, rekao je američki ministar finansija Steven Mnuchin za Fox News. Mnuchin je rekao da SAD usko surađuje sa zemljama G20, G7, Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i Svjetskom bankom u vezi krize, prenosi SEEbiz. Чланак MMF predviđa recesiju goru nego 2008. godine се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Crna Gora u pola dva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Mar.2020

Prema posljednjim informacijama 29 građana Crne Gore je zaraženo korona virusom, dva više u odnosu na jučerašnji dan. Vlada Crne Gore obezbijedila penzionerima novčanu pomoću u iznosu od 50 eura. Preko 1000 crnogorskih državljana je vraćeno u Crnu Goru iz inostranstva nakon proglašene pandemije. Iz...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.