MMF podržava politiku ciljane inflacije NBS

Izvor: Blic, 29.Okt.2010, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF podržava politiku ciljane inflacije NBS

Kancelarija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Beogradu saopštila je danas da, uprkos nepredviđenom kretanju inflacije, uočenom u proteklih nekoliko meseci, "tim MMF-a snažno podržava aktuelno ciljanje inflacije, koje sprovodi Narodna banka Srbije" (NBS).

"Takođe, tim ima potpuno poverenje u kvalitet projekcija NBS, kao i u njenu sposobnost da u srednjoročnom periodu uskladi inflaciju sa ciljevima definisanim u Memorandumu o ciljanoj inflaciji za period od 2010. do 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine", navedeno je u odgovoru MMF-a "na izvesne pogrešne izveštaje u štampi o pregovorima o programu, koji su u toku".

Guverner NBS Dejan Šoškić, takođe, je sinoć demantovao napise u pojedinim medijima da je tokom razgovora sa misijom MMF-a bilo reči o planiranju okvira inflacije za 2011. godinu.

Pojedini mediji pisali su proteklih dana da je tokom pregovora sa MMF-om bilo reči o izmeni ciljanog nivoa inflacije za 2011. godinu, koji je sada projektovan na nivou 4,5 plus minus 1,5 odsto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.