MMF odobrio Srbiji još 1,2 milijarde evra

Izvor: Mondo, 16.Dec.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF odobrio Srbiji još 1,2 milijarde evra

Bord direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je danas šestu reviziju aranžmana sa Srbijom. Vučić zadovoljan.

Foto: Printscreen

Misija MMF-a je u Beogradu boravila od 20. oktobra do 1. novembra povodom šeste revizije aranžmana iz predostrožnosti.

MMF je u februaru 2015. sa Srbijom zaključio trogodišnji stend-baj aranžaman iz predostrožnosti u vrednosti od 1,2 milijarde evra.

VUČIĆ: ZADOVOLJAN SAM

Premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zadovoljan ocenom MMF i naglasio da će Srbija nastaviti da sprovodi dogovoreni program reformi, preneo RTS.

On je dodao da je očekivao takvu ocenu MMF.

Izvršni direktori MMF-a potvrdili su danas pozitivnu ocenu šeste revizije aranžmana iz predostrožnosti koju je ta institucija zaključila sa Srbijom u februaru 2015. godine, uz ocenu da je Srbija primetno popravila poslovno okružernje.

Zamenik direktora MMF-a Tao Zeng izjavio je da aranžman koji je Fond zaključio sa Srbijom donosi rezultate, podržan makroekonomskom situacijom i strukturnim reformama.

"Ekonomija nastavlja da jača, podržana naporima vlasti da poprave javne finansije, otklone strukturne slabosti i ojačaju finansijski sektor", naveo je Zeng u pisanoj izjavi.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.