MMF: Nedvosmislen uspeh reformi srpske vlade

Izvor: Mondo, 14.Okt.2017, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF: Nedvosmislen uspeh reformi srpske vlade

Izvršni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Tao Zang danas je u razgovoru sa srpskom delegacijom u Vašingtonu pohvalio vredan rad Vlade Srbije u naporima da ojača domaću privredu i sprovede teške reforme.

Foto: Tanjug, Tanja Valič

On je poručio da je namera ove finansijske institucije da nastavi sa pružanjem intenzivne podrške Vladi Srbije u reformama koji vode ka povećanom poverenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << investitora i potencijalnom rastu koji podržava program, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Srpska delegacija, koju predvode guverner Narodne banke Jorgovanka Tabaković i ministar finansija Dušan Vujović, sastala se sa izvršnim direktorom Međunarodnog Monetarnog fonda Tao Zangom i direktorom za Evropu Polom Tomsenom.

Penzije veće pet odsto, plate 10!

"Inflacija je stabilizovana na niskom nivou, inflaciona očekivanja su usidrena oko cilja, uspešna fiskalna konsolidacija rezultira padom javnog duga, premija rizika Srbije je na istorijskom minumumu kao i kamatne stope na kredite privredi i stanovništvu, dok je učešće problematičnih kredita smanjeno za trećinu od početka primene Strategije za njihovo rešavanje (avgust 2015. godine)", navodi se u saopštenju.

Srbija ima NAJBOLJEG ministra finansija

Guverner je dodala i da je deficit platnog bilansa oko 2,5 puta niži u odnosu na 2012. godinu, kao i da je izvoz roba i usluga i ove godine u zoni dvocifrenih stopa rasta i da je posebno izražen u prerađivačkoj industriji.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

MMF: Uspeh reformi nedvosmislen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2017

Izvršni direktor Međunarodnog Monetarnog fonda Tao Zang danas je u razgovoru sa srpskom delegacijom u Vašingtonu pohvalio vredan rad Vlade Srbije u naporima da ojača domaću privredu i sprovede teške reforme...On je poručio da je namera ove finansijske institucije da nastavi sa pružanjem intenzivne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.