MK grupa na berzi početkom 2009.

Izvor: B92, 26.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MK grupa" na berzi početkom 2009.

"MK grupa" planira inicijalnu javnu ponudu poljoprivrednih kompanija koje posluju u okviru Grupe u prvom kvartalu 2009. godine.

Kostić najavljuje spajanje ''MK grupe'' u jednu kompaniju

Predsednik kompanije Miodrag Kostić je, tokom godišnje skupštine EBRD u Kievu, naveo da se "MK grupa" trenutno nalazi u procesu restrukturiranja i da će čitava poljoprivredna imovina biti spojena u jednu kompaniju.

On kaže da bi ta kompanija trebalo da zabeleži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rast od minimum 400 miliona evra od trenutka izlaska na berzu i dodaje da će kompanija biti na listingu na berzi u Londonu, Varšavi, Stokholmu ili Frankfurtu.

Izvršni direktor za finansije Darko Milačić rekao je da će kompanija zabeležiti rast kapitala prvenstveno puštanjem u promet nove emisije, kao i prodajom manjeg broja postojećih akcija.

Milačić je naveo i da mendžment "MK grupe" još uvek nije angažovao savetnike, ali su otvoreni da razgovaraju sa firmama kako bi pravilno postupili prilikom dodele ovlašćenja. On je dodao i da su akvizicije značajan deo strategije koju sprovodi ta grupa, uključujući Ukrajinu i Belorusiju kao rastuća tržišta kompanije.

"MK grupa" je holding kompanija koja upravlja sa 31 preduzećem i zapošljava oko tri hiljade radnika. Posluje u Srbiji, Ukrajini, zemljama Evropske Unije, a svoje poslove planira da proširi daljim investiranjem u Srbiju i druge zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

MK Group izlazi na berzu u prvom kvartalu 2009.

Izvor: Poslovni magazin, 26.Maj.2008

MK Group planira inicijalnu javnu ponudu poljoprivrednih kompanija koje posluju u okviru Grupe u prvom kvartalu 2009. godine, rekao je predsednik kompanije Miodrag Kostić tokom godišnje skupštine EBRD u Kievu, a prenosi Financial Times.Kostić je naveo da se MK Group trenutno nalazi u procesu restrukturiranja...

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.