Luka Bar čeka turske investitore

Izvor: B92, 05.Maj.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka Bar čeka turske investitore

Podgorica -- Iako se pisalo da su investitori iz Srbije zainteresovani za Luku Bar, u Crnoj Gori izgleda čekaju turske investitore.

"Luka Bar sa nestrpljenjem očekuje strane partnere koji bi uložili novac u njenu infrastrukturu i zbog toga je posebno okrenuta turskim investitorima koji mogu da ostvare značajan interes u Crnoj Gori", saopštio je izvršni direktor kompanije, Slobo Pajović.

Prema njegovim rečima, Luka Bar bi prije svega zbog geografskog položaja mogla da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude odličan partner turskoj kompaniji. Pajović smatra da je Luka Bar spremna da distribuira mnoge terete ka istočnoj i zapadnoj Evropi.

Pajović smatra da je Luka Bar spremna da distribuira mnoge terete ka istočnoj i zapadnoj Evropi.

"Ono što se u ove destinacije sada distribuira kamionima i vozovima iz Turske, može se po znatno nižim cenama distribuirati brodovima do Bara, a onda železnicom i kamionima dalje u Evropu”, dodao je Pajović.

On je za specijalizovani turski portal koji objavljuje istraživačke tekstove o svim aktuelnim temama sa Balkana i šireg regiona, Izmir strategic research center (IZSAM), kazao da je urađena planska dokumentacija za izgradnju novog tečnog terminala, koji ce biti korišćen za skladištenje i distribuciju tečnih tereta, prije svega goriva.

"Smatramo da bi, na primer Luka Izmir, imala velike koristi od ulaganja u ovaj terminal. Planirali smo da izgradimo nadzemni terminal od 250 hiljada kubnih metara i duplo veći podzemni terminal. To je ukupno 750 hiljada metara kubnih, a nedavno smo se i lično uvjerili u Luci Izmir da oni imaju rafineriju”, rekao je Pajović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Luka Bar čeka turske investitore

Izvor: Capital.ba, 05.Maj.2012

PODGORICA, Iako se pisalo da su investitori iz Srbije zainteresovani za Luku Bar, u Crnoj Gori izgleda čekaju turske investitore. “Luka Bar sa nestrpljenjem očekuje strane partnere koji bi uložili ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.