Ljajić: Lidl i Ikea definitivno dolaze u Beograd

Izvor: Blic, 24.Feb.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Lidl i Ikea definitivno dolaze u Beograd

Trgovinski lanci Lidl i Ikea sigurno dolaze u Beograd, rekao je ministar spoljne i unutrašnje trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakavši da će Lidl u Beogradu biti sigurno do kraja godine, a da se za Ikeu još ne zna.

Ljajić je objasnio da nemački trgovinski lanac Lidl ima poslovnu praksu da trgovinske objekte otvara tek kada otkupi minimum 15 lokacija. Tako je, kaže, bilo u zemljama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << okruženja i tako će biti i u Srbiji.

- Do sada su kupili 12 nespornih lokacija, čekali su Zakon o konverziji i imaju pregovore u pet lokalnih samouprava o kupovini zemljišta. Očekujem da će do kraja godine imati tih 15 lokacija - rekao je Ljajić gostujući sinoć u emisiji Teška reč TV Pinka.

Upitan da li je tačno da je Lidl toliko jeftiniji, Ljajić kaže da je realno očekivati "dramatičan pad cena", jer činjenice i iskustva pokazuju da su proizvodi u prodavnicama tog trgovinskog lanca jeftiniji i do 30 odsto.

Korist od dolaska Lidla u Srbiju imaće i trgovci i potrošaci, uverava Ljajić.

Što se tiče švedskog proizvođača nameštaja Ikee, Ljajić je podsetio da su sporazum o njihovom dolasku u Srbiju potpisali predstavnici Ministarstva građevine, Grada Beograda i tog proizvođača nameštaja.

Ikea će, dodao je, imati regionalno sedište u Beogradu za pet zemalja.

- Ne mogu da kažem kada će to biti. Mi pružamo logistiku u određivanju lokacija i dozvola, a odluka Ikee da dođe u Srbiju je definitivna - kazao je ministar.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stižu „Lidl“ i „Ikea“

Izvor: Capital.ba, 24.Feb.2015

BEOGRAD, Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić najavio je da će njemački trgovinski lanac „Lidl“ doći u Srbiju do kraja ove godine, a da je izvjesno da će uskoro na teritoriji Srbije početi sa radom i švedska „Ikea“. Ljajić je objasnio da „Lidl“ ima poslovnu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.