Litvaniji  pomoć Evrope zbog migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Avg.2021, 14:07

Litvaniji pomoć Evrope zbog migranata

Evropska unija je danas obećala Litvaniji više od 20 milione evra, kao pomoć zbog dolaska velikog broja migranata iz Belorusije. U nedelju je u Litvaniju ušlo 287 migranata iz Belorusije, što je tri puta više u odnosu na celu prošlu godinu.

Evropska komesarka za unutrašnje poslove Ilva Johanson izjavila je da se radi o provokaciji režima beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Moramo pokazati da nema slobodnog ulaza na teritoriju EU. Litvanija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU, države Šengena moraju sprečiti ilegalan ulazak na ovo područje, rekla je Ilva Johanson.

Ove godine su vlasti Litvanije privele više opd 3.800 migranata, u odnosu na 81 iz 2020, navodi AP.

Više od dve trećine migranata su Iračani, koji stižu zahvaljujući četiri avionska leta nedeljno iz Bagdada u Minsk, uz otvaranje linija iz Basre, Irbila i Sulajmanjaha.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU obećava milione evra Litvaniji za rešavanje migrantske krize

Izvor: N1 televizija, 02.Avg.2021

Evropska unija (EU) obećala je pomoć od više miliona evra Litvaniji za rešavanje migrantske krize za koju okrivljuje susednu Belorusiju i njenog autoritarnog predsednika Aleksandra Lukašenka.

Nastavak na N1 televizija...

EU pomaže Litvaniju zbog migranata iz Belorusije

Izvor: JUGpress.com, 02.Avg.2021

VILJNUS..Evropska unija je danas obećala Litvaniji više od 20 milione evra, kao pomoć zbog dolaska velikog broja migranata iz Belorusije...U nedelju je u Litvaniju ušlo 287 migranata iz Belorusije, što je tri puta više u odnosu na celu prošlu godinu...Evropska komesarka za unutrašnje poslove...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.