Linta: Verbalna agresija Hrvatske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2016, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Verbalna agresija Hrvatske

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kritikovao je danas izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da između Srbije i Hrvatske postoji "verbalni rat", istakavši da je u pitanju bila "verbalna agresija" Hrvatske na Srbiju.

"Srbija nijednim svojim potezom nije dovela do radikalizacije situacije i pogoršanja odnosa u regionu. Hrvatski političari godinama vode antisrpsku politiku, rehabilituju ustaštvo i klanjaju se ubijenim ustaškim zlikovcima u Blajburgu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << žestoko i prostački napadaju Srbiju i optužuju da je agresor, vređaju Srbe i srpsko rukovodstvo, blokiraju Srbiju na putu evropskih integracija i tužakaju je u međunarodnim organizacijama", navodi se u pisanoj izjavi Linte.

On ističe da se, s druge strane, Srbija uporno zalaže za mir i stabilnost u regionu kao preduslov ekonomskog razvoja, kao i za rešavanje brojnih otvorenih pitanja.

"Dakle, nije se vodio nikakav verbalni rat između dvije države već je u pitanju bila verbalna agresija Hrvatske na Srbiju", napominje Linta.

On dodaje da, nažalost, Evropska unija ne samo da prećutno odobrava navedeno ponašanje zvaničnog Zagreba, već za pogoršanje situacije u regionu podjednako okrivljuje i Srbiju i Hrvatsku, što je apsolutno neprihvatljivo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.