Liberalizacija trgovinske saradnje s Rusijom

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liberalizacija trgovinske saradnje s Rusijom

Od 1. jula, srpska preduzeća će moći da u Rusku Federaciju bez carina izvoze i tepihe, nameštaj, registar kase, monitore, projektore i televizore, čime je omogućena dalja liberalizacija trgovinske saradnje, saopštilo je danas Ministarstvo ekonomije.

Dogovor o tome postignut je u Moskvi, na konsultacijama koje je 17. i 18. maja imala srpska delegacija na čelu sa državnim sekretarom Ministarstva ekonomije Vesnom Arsić.

U kontekstu stvaranja Carinske unije Ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Federacije, Belorusije i Kazahstana, a u cilju obezbedjenja uslova za nesmetano odvijanje trgovine izmedju Srbije i Carinske unije ove tri zemlje, srpska delegacija je sa predstavnicima Carinske unije dogovorila da se od 1. jula režim slobodne trgovine proširi i na teritoriju Kazahstana.

Sa tom republikom će biti zaključen Sporazum o slobodnoj trgovini, što će dodatno proširiti bescarinsko tržište za srpske izvoznike i stvoriti uslove za nesmetano odvijanje trgovine Republike Srbije sa ovom Carinskom unijom, navedeno je u saopštenju.

U Moskvi je, takodje, dogovoreno da se za robu koja se izvozi iz Republike Srbije na carinsku teritoriju Ruske Federacije, Republike Belorusije i Republike Kazahstan primenjuju isti spiskovi izuzeća iz režima slobodne trgovine, a usaglašen je i Spisak izuzeća za robu koja se iz Ruske Federacije uvozi u Republiku Srbiju i Spisak izuzeća za robu koja se iz Republike Belorusije uvozi u Republiku Srbiju.

Na sastanku je diskutovano i o usaglašavanju pravnog okvira za primenu pravila o odredjivanju zemlje porekla robe, saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez carina u trgovini sa Rusijom

Izvor: B92, 21.Maj.2010, 10:45

Beograd -- Od 1. jula, srpska preduzeća će moći da u Rusku Federaciju bez carina izvoze i tepihe, nameštaj, registar kase, monitore, projektore i televizore...Time je omogućena dalja liberalizacija trgovinske saradnje, saopštilo je Ministarstvo ekonomije. ..Dogovor o tome postignut je u Moskvi,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.