Leteći automobili do 2024; zna se i cena

Izvor: B92, 28.Okt.2021, 08:44

Leteći automobili do 2024; zna se i cena

Kineski proizvodač električnih vozila Ikspeng planira masovnu proizvodnju letećih automobila čija cena neće biti veća od 157.000 dolara do 2024. godine.

Ova kineska startap kompanija predstavila je prototip vozila X2 koji razvija HT Aero, podružnica firme specijalizovana za leteće automobile.

U izveštaju portala TechCrunch se kaže da je kompanija Ikspeng samo prošle nedelje obezbedila preko 500 miliona dolara od investitora za ovaj proizvodni projekat, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << časopis Insajder.

Letećim automobilom se na malim visinama upravlja volanom za vožnju po putevima i jednom polugom za režime letenja.

Vučić Siju: Znamo za "leteći automobil", hajde nešto u Srbiji

Na Ikspengovoj veb-stranici se navodi da X2 može da primi dve osobe, da ima rotore koji se mogu sklopiti kada je vozilo u režimu drumskog saobraćaja i proširiti kada leti, kao i da je maksimalna vremenska dužina leta do 35 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.