Lekarska komora i sindikati protiv smanjenja plata

Izvor: NaDlanu.com, 24.Avg.2012, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekarska komora i sindikati protiv smanjenja plata

Predstavnici Lekarske komore i nekoliko sindikata zdravstva saopštili su u petak da je neophodno ukinuti ili barem odložiti primenu Uredbe koja omogućava smanjenje plata zaposlenima u zdravstvenim ustanovama.

Kako navode, primena Uredbe o korektivnom koeficijentu, najvišem procentualnom uvećanju osnovne plate kriterijumima i merilima za deo plate koji se ostvaruje po osnovu radnog učinka, kao i načinu obračuna plate zaposlenima u zdravstevni ustanovama dovodi do urušavanja zdravstvenog >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << sistema i dirkiminatorska je."Uredba dovodi u pitanje kliničku autonomiju lekara i stavlja ga u svojevrstan sukob interesa izmedju zdravstvenih potreba pacijenata, neadekvatno definisanog obima i sadržaja prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja i problema u finansiranju zdravstvene zaštite", piše u saopštenju.Kako navode, uredba dovodi do urušavanja zdravstevnog sistema i povećanja nezadovoljstva kako lekara tako i svih zaposlenih u zdravstvu, a posledice od primene su nesagledive.Istice se da uredba sadrži i elemente diskriminacije kako zaposlenih u sistemu zdarvstvene zaštite u odnosu na ostale zaposlene u javnom sektoru tako i diskriminaciju pojedinih grupa zdravstvenih profesionalaca u odnosu na ostale kolege.BEOGRAD, 24. avgusta 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.