Lekari pozdravili fiskalizaciju

Izvor: S media, 02.Jun.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari pozdravili fiskalizaciju

Savez sindikata lekara i farmaceuta Srbije pozdravio odluku o uvodjenju fiskalnih kasa u zdravstvu, ali i izrazio sumnju u uspešnost primene tog programa. Savez je ocenio da bi program fiskalizacije mogao da dozivi "sličnu sudbinu" kao ranije usvojeni zakoni i projekti.

Pozitivna strana ovakve kontrole je to što će svaka zarada u državnoj stomatologiji biti evidentirana u Fondu i tako će "direktorima zdravstvenih ustanova biti onemogućeno da manipulišu količinom ovih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sredstava", navodi se u saopštenju.

Dalje je ocenjeno da su brojni sudski sporovi i njihov epilog dokaz da su mnogi ranije implementirani zakoni i projekti sprovodjeni protivzakonito, a da se novac trošio u nepoznate svrhe, kao i da to sada neće biti moguće, "jer će svaki dinar uzet od pacijenata morati da se evidentira u okviru fiskalnog sistema".

Poreska uprava saopštila je ranije da će fiskalne kase od 1. juna morati da koriste zdravstvo i turističke agencije, a za nepoštovanje zakona koji predvidja tu obavezu propisane su kazne od 5.000 do miliona dinara.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.