Izvor: B92, 06.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazarević uticao na odluke NIS-a?

Beograd -- Upravni odbor NIS-a odlučio je da izdvoji iz svog sastava firmu Tečni naftni gas.

Ta odluka doneta je istog dana kada je objavljen prospekt za privatizaciju naftne kompanije. Kako nezvanično saznajemo, firma Tečni naftni gas se izdvaja da bi se taj deo NIS-a što brže prodao. Kao glavni kupac u medijma se pominje biznismen Vojin Lazarević.

Tender za prodaju NIS-a najavljen je za ovaj mesec.

Vladina radna grupa za NIS obavestila je još u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << firmu Meril Linč, privatizacionog savetnika za NIS, o nameri da se taj deo naftne kompanije osamostali.

Oni međutim još nisu dobili odgovor da li savetnik predviđa da se firma Tečni naftni gas izdvoji iz NIS-a.

Današnja štampa pominje Vojina Lazarevića u vezi sa odlukom NIS-a da iz svog sastava izdvoji firmu Tečni naftni gas.

Ta odluka, koju treba da potvrdi skupština akcionara NIS-a, doneta je istog dana kada je objavljen prospekt za privatizaciju naftne kompanije, a za koju je tender najavljen ovog meseca.

Prema nezvaničnim informacijama, cilj tog poteza je da se omogući što brža prodaja tog dela NIS-a i kao glavni kupac pominje se Vojin Lazarević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.