LIDL SPROVEO OBUKU O ZAŠTITI KLIME ZA SVOJE DOBAVLJAČE

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 14:36

LIDL SPROVEO OBUKU O ZAŠTITI KLIME ZA SVOJE DOBAVLJAČE

Lidl Srbija je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i Nemačkom saradnjom u Srbiji (GIZ) za svoje dobavljače održao trening na temu zaštite klime u proizvodnim procesima.

Kao deo projekta „Responsible Business Hub“, Lidl je održao dvodnevnu obuku pod imenom „Climate Academy“ i na taj način pružio dobavljačima uvid u prakse kalkulacije otiska CO2 i postavljanja klimatskih ciljeva.

Kao kompanija koja u fokus svog poslovanja stavlja društveno odgovorno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponašanje i poslovne prakse, Lidl Srbija značajnu pažnju posvećuje saradnji sa dobavljačima, koji imaju ključnu ulogu u ostvarivanju ambicioznih ciljeva kompanije za smanjenje emisija gasova staklene bašte. Trening za deo Lidlovih dobavljača bio je jedan od načina da se saradnici detaljnije upoznaju sa prioritetima u sklopu šire klimatske strategije Lidla, koja kao krajnji target postavlja redukciju operativnih emisija (Scope 1 i 2) za 80%, do 2030. u odnosu na referentnu 2019. godinu, kao i redukciju emisija povezanih sa proizvodima (Scope 3) za 75%.

- Prvi „Climate Academy“ trening sa dobavljačima, a na temu kalkulacije CO2 bilansa i postavljanja klimatskih targeta, održan je sa ciljem da i naše saradnike podstaknemo da prate svoj klimatski uticaj i podržimo pri postavljanju klimatskih ciljeva u skladu sa Science Based Targets Initiative standardom. - izjavila je Aleksandra Mirić ispred Lidlovog CSR odeljenja.

Budući da su klimatske promene među najvećim izazovima današnjice, kompanija Lidl Srbija je odlučna da podrži i implementira principe i odredbe usaglašene na globalnom nivou. Iz tog razloga Lidl je posvećen ostvarenju zacrtanih klimatskih ciljeva, doprinoseći na taj način ispunjenju  Pariskog klimatskog sporazuma.

Vodi se evidencija o otisku gasova sa efektom staklene bašte što omogućava identifikaciju potencijalnih smanjenja emisija, proveru uticaja preduzetih mera i dokumentovanje napretka u postizanju klimatskih ciljeva. Jedan od važnih preduslova u tom smislu je prelazak na korišćenje električne energije iz obnovljivih izvora, zbog čega Lidl nabavlja obnovljivu energiju iz električne mreže, a u perspektivi je planirana i vlastita proizvodnja.

Zbog svojih napora na ovom polju, Lidl je dobitnik više priznatih sertifikata poput ISO 50001 za održivo upravljanje potrošnjom energije, dok je 80% prodavnica dobilo EDGE sertifikat koji svedoči o smanjenoj potrošnji vode i energije, i smanjenoj emisiji gasova staklene bašte.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.