LE: 20 mil. RSD za zapošljavanje

Izvor: B92, 08.Dec.2013, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LE: 20 mil. RSD za zapošljavanje

Leskovac -- Iz budžeta grada Leskovca biće izdvojeno 20 miliona dinara za nova radna mesta u malim i srednjim preduzećima i zanatskim radnjama.

Po 120.000 dinara za svako novo radno mesto dobiće 18 privatnika koji će ukupno zaposliti 163 Leskovčanina.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je Tanjugu da posebna komisija još jednom nakon konkursa proverava svako preduzeće koje je izabrano kako ne bi došlo do zloupotrebe budzetskih para.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />"Ne želimo da se slučajno desi da je neko recimo prvo dao otkaz radnicima pa sad želil da dobije novac za ta radna mesta i da vrati natrag iste radnike. Moramo sve da proverimo jer za otvaranje novih radnih mesta trošimo novac gradjana Leskovca", rekao je Cvetanović.

Na konkursu gradske Agencije za lokalni ekonomski razvoj prijavilo se 97 preduzeća i radnji, a samo 18 njih je ispunilo uslove konkursa.

Svako preduzeće bodovano je, ali nijedno nije osvojilo maksimalnih 170 bodova.

U kategoriji od 120 do 138 bodova bilo je najviše izabranih preduzeća, koja će zaposliti izmedju pet i 40 radnika.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leskovac:Iz budžeta 20 miliona za zapošljavanje

Izvor: Akter, 08.Dec.2013

Iz budžeta grada Leskovca biće izdvojeno 20 miliona dinara za nova radna mesta u malim i srednjim preduzećima

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.