LDP traži izmene Zakona o planiranju

Izvor: S media, 08.Apr.2010, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP traži izmene Zakona o planiranju

Liberalno demokratska partija (LDP) najavila je danas da će u republičkom parlamentu inicirati izmene Zakona o planiranju i izgradnji.

Menadžer Gradskog odbora LDP-a u Beogradu Dejan Randjić rekao je na konferenciji za novinare da je od donošenja zakona pre sedam meseci gradnja stala jer je zakon neprimenjiv.

"Ne možemo više sedeti skrštenih ruku i čekati da se uništava oblast gradjevine i da se odbijaju investicije", rekao je Randjić.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je naveo da je zbog odredbi o dobijanju lokacijske dozvole i svojine nad zemljištem izdato samo 85 dozvola, a da je podneto oko 2.000 zahteva.

Prema njegovim rečima, do sada su doneta samo tri podzakonska akta a trebalo je da bude doneto 26.

Randjić je rekao i da resorno ministartvo radi bez plana i bez ikakve računice i dodao da je za to primer najavljena masovna stanogradnja na području kasarne na Voždovcu po ceni od 1.300 evra po metru kvadratnom.

"Po toj ceni možete kupiti stan na tržistu tako da nema reči o neprofitnosti", dodao je Randjić.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ranđić: Katastofalno stanje u oblasti urbanizma

Izvor: Kurir, 08.Apr.2010

BEOGRAD, 8. aprila (Tanjug) - Liberalno-demokratska partija pokrenuće postupaak izmene zakona o planiranju i izgradnji zbog katastrofalnog stanja u toj oblasti, izjavio je danas menadžer gradskog odbora te stranke Dejan Ranđić. On je rekao da je konkretan krivac za takvo stanje resorno ministarstvo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.