LAPTOP I DOBAR INTERNET ZAMENA ZA SVESKE I RANAC? Prvi septembar prepun dilema kako opremiti decu za školu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Avg.2020, 08:00

LAPTOP I DOBAR INTERNET ZAMENA ZA SVESKE I RANAC? Prvi septembar prepun dilema kako opremiti decu za školu

Kako pričaju mame i tate nikad im nije bilo teže da pripreme decu za početak nastave pošto će mnogi učenici raditi po kombinovanom modelu - malo u školskim klupama, a malo od kuće onlajn.

Još samo dva dana su preostala do početka nove školske godine, a ne zna se da li više nedoumica imaju đaci, roditelji ili nastavnici.

- Ranije je sve bilo skupo, ali koliko-toliko jednostavno. Kupiš knjige, sveske, vežbanke, opremu za fizičko i likovno, i to je to - kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << majka jednog beogradskog srednjoškolca.

- Sada je glavno da ima laptop, pošto će svake druge nedelje imati časove od kuće, zatim slobodan televizor i dobar internet. Pa nije baš klasična školska oprema - dodaje ova Beograđanka.

Kako kaže, sada se kupovina za školu delom obavlja u knjižarama, a delom u prodavnicama tehničke opreme.

Osim knjiga i sveski, za boravak u školi neophodno je obezbediti maske, pa neko dezinfekciono sredstvo za ruke.

Školska godina zvanično počinje u utorak 1. septembra, dok će dan ranije đaci prvog i petog razreda osnovne, odnosno prvog srednje škole, imati priliku da upoznaju svoje nove učiteljice i razredne starešine, a neki i nove drugare.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.