Kupovina IKOM-a pod lupom Komisije

Izvor: B92, 27.Sep.2016, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kupovina IKOM-a pod lupom Komisije

Beograd -- Srpska kablovska mreža SBB prijavila je Komisiji za zaštitu konkurencije nameru da preuzme IKOM i taj predmet je trenutno u obradi.

Predsednik komisije Miloje Obradović je novinarima u Beogradu rekao da je komisija tražila dopunu dokumentacije, koja bi trebalo da stigne do 1. oktobra, te da će nakon toga predmet biti obrađen ili u skraćenom postupku koji traje 30 dana ili u ispitnom postupku po službenoj dužnosti, zavisno od učešća na tržištu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je dodao da će se u tom postupku poštovati pravila EU, ali i pravila Komisije za zaštitu konkurencije Srbije.

Navodeći da je limit od oko 40 odsto granica koja se gleda, te da se gleda i relevantno tržište i posebno Beograd, Obradović je dodao da će Komisija za zaštitu konkurencije efikasno rešavati ovaj predmet, kao i do sada.

"Naš je zadatak da kupcima ponudimo mogućnost izbora, i cenovnog i dobavljača. Mi smo tu da svojim rešenjem naložimo mere, da kupac ima što veći izbor, što kvalitetniji proizvod i što nižu cenu", kazao je Obradović.

Obradović je novinarima na Međunarodnoj konferenciji Regionalnog centra OECD za zaštitu konkurencije na temu "Javno zastupanje politike konkurencije" rekao da se pokazalo da je srpska komisija za zaštitu konkurencije jedna od najboljih u okruženju.

On je naveo da je razmena iskustava u toj oblasti veoma važna, te istakao da je srpski zakon o zaštiti konkurencije u skladu sa evropskim zakonodavstvom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.