Kuba obustavila uvoz novih automobila

Izvor: S media, 05.Mar.2010, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba obustavila uvoz novih automobila

Program uvoza novih automobila u Kubu, zahvaljujući kome su se na ulicama Havane, u mnoštvu starih američkih i sovjetskih automobila pojavili blistavi modeli, danas je obustavljen odlukom vlade.

U onlajn izdanju "Službenog glasnika" objavljeno je da je tokom važenja programa uvoza "bilo mnogo prekršaja", ali bez preciziranja o čemu se radi, preneo je Rojters.

Od aprila 2009. godine, bila je omogućena kupovina novih automobila u zamenu za stari model, proizveden >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pre devedesetih godina. Cilj programa je bio da se smanji potrošnja goriva i poboljša ekološka situacija u zemlji.

Stari automobili su bili predavani vlastima, koje su kontrolisale kupovinu novih vozila. Nije poznato koliko se novih automobila pojavilo na ostrvu za vreme realizacije programa, ali je njihovo prisustvo u kubanskoj prestonici bilo uočljivo.

Jedini automobili koji mogu slobodno da se prodaju i kupuju na Kubi su polovne "lade" sovjetske proizvodnje i stari američki modeli uvezeni još pre Kubanske revolucije 1959. godne.

Poslednjih meseci Kubanci su specijalno kupovali stare automobile kako bi iskoristili mogućnost da dodju do novog.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.