Izvor: Blic, 01.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kriza se prelila na privredu

Potpredsednica Privredne komore Srbije Vidosava Džagić izjavila je u sredu da se kriza iz finansijskog sektora prelila na privredu i da je recesija najgori scenario koji Srbija može da očekuje.



Džagić je rekla da su cene u avgustu povišene, a ponuda na tržištu smanjena, što je dovelo do povećanja kamatnih stopa i pada kreditne aktivnosti u prva dva meseca 2009.

"Ako se kriza nastavi, moguće je očekivati i povećanje kamatne stope na već odobrene >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kredite", ocenila je Džagić u PKS, gde je održan sastanak Grupacije za fizičko obezbedjenje.

Džagić je navela da kompanijama u Srbiji ove godine dospeva za naplatu tri milijarde evra po osnovu kredita koje su podigli u inostranstvu. Ona je izrazila bojazan da Srbiji preti usporavanje strukturnih promena, razvoja i pad konkurentnosti, što će voditi smanjenju zarada zaposlenih i stvoriti problem stanovništvu da otplati kredite.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.