Krivične prijave protiv Beka i Bubala

Izvor: S media, 05.Jun.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krivične prijave protiv Beka i Bubala

Savet za borbu protiv korupcije podneo je krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv biznismena [b]Milana Beka[/b] i bivšeg ministra privrede [b]Predraga Bubala[/b], zbog nezakonite privatizacije [b]"Luke Beograd"[/b], piše današnja "Politika".

Krivičnu prijavu Saveta tužilaštvo bi tek trebalo, kako se navodi, da razmatra i odluči da li će postupati po njoj.

Beko je prvoosumnjičeni u krivičnoj prijavi koju je Savet 2005. godine podneo Tužilaštvu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << za organizovani kriminal.

To telo je, prema saznanjima istog lista, izmedju ostalih podnelo krivične prijave i protiv Bubala, koji je bio ministar u vladi Vojislava Koštunice, direktora Akcijskog fonda Aleksandra Gračanca, predsednika Komisije za hartije od vrednosti Milka Štimca i bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Djordjevića.

Na tom spisku nalaze se i dekan i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Mirko Vasiljević i profesor Univerziteta Singidunum Danijel Cvijetićanin, koji su bili u Upravi "Luke Beograd".

Savet za borbu protiv korupcije saopštio je 3. juna da je podneo krivičnu prijavu protiv 17 osoba zbog sumnje da su tokom 2005. godine u nezakonitom postupku preuzimanja akcija "Luke Beograd" državi naneli štetu od najmanje 21 milion evra.

Uz krivičnu prijavu, kako je navedeno, predati su dokazi o "nezakonitom postupanju nadležnih institucija i odgovornih lica u tim institucijama prilikom preuzimanja akcija Luke Beograd, iz kojih se vidi da su osumnjičeni, umesto da zaštite interese države, sakrili informacije o stvarnoj vrednosti akcije, koja je prema proceni vredela približno 23 evra".

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krivične prijave protiv Beka i Bubala zbog "Luke Beograd"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2010

BEOGRAD -..Savet za borbu protiv korupcije podneo je krivične prijave Tužlaštvu za organizovani kriminal protiv biznismena Milana Beka i bivšeg ministra privrede Predraga Bubala, zbog nezakonite privatizacije "Luke Beograd", piše današnja "Politika"...Krivičnu prijavu Saveta tužilaštvo bi tek...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.