Kredit EBRD-a za obnovu Makiša

Izvor: B92, 02.Apr.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kredit EBRD-a za obnovu "Makiša"

Odbornici gradske skupštine prihvatili su informaciju o potrebi zaduživanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" uzimanjem kredita kod EBRD.

Reč je o kreditu koji je potreban zbog realizacije investicija vezanih za kompleks za preradu pitke vode "Makiš" i rekonstrukciju cevovoda sirove vode na desnoj obali Save.

Sekretar za komunalne i stambene poslove Nina Jandrić, obrazlažući predlog zaključka, objasnila je da je osnivačkim aktom preduzeća utvrđeno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadzorni odbor donosi odluku o zaduživanju preduzeća.

"Ukoliko se radi o zaduživanju većem od 30 odsto ili više knjigovodstvene vrednosti imovine preduzeća saglasnost na ovu odluku daje Skupština grada. U ovom slučaju radi se o zaduženju preduzeća putem kredita u iznosu koji nije veće vrednosti, tako da saglasnost Skupštine grada nije obavezna, ali smo smatrali da je u interesu građana da informacije o aktivnostima i finasiranju budu javne“, rekla je Jandrić.

Odbornici su usvojili i Plan generalne regulacije za izgradnju objekata i vodova sistema daljinskog grejanja u Beogradu - celina B4, plan generalne regulacije za izgradnju objekata i vodova sistema daljinskog grejanja u Beogradu - celina C, plan detaljne regulacije sanitarne deponije „Vinča”,kao i izmenu i dopunu plana detaljne regulacije za saobraćajni potez unutrašnjeg magistralnog poluprstena od saobraćajnice T6 do Pančevačkog mosta - deonica od Ulice Tošin bunar do čvora autokomanda.

Usvojeni su i planovi detaljne regulacije za ulice Vojvođansku i Surčinsku od saobraćajnice T6 do autoputske obilaznice, opštine Surčin i Novi Beograd - II faza od raskrsnice sa saobraćajnicom koja povezuje predmetni saobraćajni pravac sa aerodromom „Nikola Tesla”, do autoputske obilaznice, detaljne regulacije kompleksa stanice za snabdevanje gorivom u bloku između ulica: Blagoja Parovića, Požeške, Beogradskog bataljona i Orfelinove.

Odbornici su usvojili i plan detaljne regulacije kompleksa stanice za snabdevanje gorivom u Bulevaru Mihajla Pupina BB, plan detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i privodne infrastrukture u Mladenovcu, odluka o izradi plana detaljne regulacije „Ciglana uz Batajnički put”.

Gradski odbornici usvojili su prethodno po skraćenom postupku rešenje o davanju saglasnosti na unošenje imena „Belgrade” u poslovno ime društva u osnivanju - Privredno društvo za popularizaciju džez muzike „Jaž Belgrade”, kao i rešenje o razrešenju i imenovanju članova direktora i vršioca dužnosti direktora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.

Za vršioca dužnosti zamenika direktora KBC Zvezdara na period od šest meseci imenovan je Petar Svorcan, a Ratko Dmitrović imenovan je za člana Komisije za dodelu nagrade Grada Beograda.

Usvojeno je i rešenje o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivać Grad, rešenje o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kredit EBRD-a za rekonstrukciju "Makiša"

Izvor: Akter, 02.Apr.2015

Odbornici gradske skupštine prihvatili su danas informaciju o potrebi zaduživanja JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija” uzimanjem kredita kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) radi realizacije investicija vezanih za kompleks za preradu pitke vode „Makiš” i rekonstrukciju cevovoda sirove...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.