Krawiec: Hernadi je dobar i efikasan menadžer

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Jul.2015, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krawiec: Hernadi je dobar i efikasan menadžer

VARŠAVA - Predsjednik Uprave PKN Orlena Daiusz Jacek Krawiec u intervjuu za Figyelo se dotaknuo i predsjednika Uprave MOL-a Zsolta Hernadija.

Prije godinu dana Krawiec nije baš bio "nježan" prema Hernadiju spominjući njegovu ulogu u aferi s Inom i MOL-om. Danas je Krawiec znatno benevolentniji prema Hernadiju.

- Imamo izreku u Poljskoj: "Poljak i Mađar - dva dobra prijatelja, dok se ne "umiješaju" svađa i piće. Mislim da se to dogodilo mnogima od nas kad govorimo >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << o korporativnim temama dok pijuckamo vino. Govorimo stvari koje baš i nemaju uporišta u stvarnosti. Ne bih dalje analizirao tu temu koja je dospjela u javnost preko nezakonitog prisluškivanja privatnog razgovora. Ne mogu potvrditi da se takva situacija ikada dogodila. Istini za volju, nemam nikakv uvid u teme koje se odnose na situaciju između MOL-a i hrvatskih vlasti. Visoko poštujem Zsolta Hernadija i smatram ga dobrim i efikasnim menadžerom, poručuje Krawiec.

Krawiec kaže da MOL i PKN Orlen mogu na nekim tržištima biti konkurenti, a ponegdje i partneri.

- Recimo, u proizvodnim projektima možemo biti partneri. Istraživanje i proizvodnja su vrlo riskantne aktivnosti gdje rizik može biti smanjen kroz partnerstva, No, ne mogu još ništa reći o potencijalnoj suradnji, zaključuje Krawiec.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.