Kravčenko očekuje pozitivno poslovanje NIS-a

Izvor: Glas javnosti, Beta, 03.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kravčenko očekuje pozitivno poslovanje NIS-a

BEOGRAD - Direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko rekao je da bi NIS u ovoj godini mogao da posluje pozitivno.

Kravčenko je na Ekonomskom samitu Srbija 2010. rekao da će NIS do 2014. uložiti milijardu evra od čega polovinu u rafineruju nafte u Pančevu što će biti značajno za dalje poslovanje te kompanije i zbog najavljene liberalizacije tržišta naftnih derivata.

On je dodao da će sledeće godine NIS investirati 400 miliona evra u rafineriju nafte >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i maloprodajnu mrežu i to sredstvima iz kredita "Gaspromnjeta" u vrednosti od 60 odsto a ostatak iz dobiti od poslovanja.

Kravčenko je kazao da je kratkoročni cilj da NIS postane regionalni lider u svojoj oblasti i da poveća proizvodnju za 50 odsto. On je dodao da u naredne tri godine očekuje povećanje proizvodnje nafte za 60 odsto, povećanje rezervi nafte za 20 odsto i povećanje prerade za 50 odsto.

Direktor NIS-a je kazao i da su u Novom Sadu planirana ulaganja u proizvodnju ulja za automobile i otvaranje fabrike gasa, kao i da se očekuje renoviranje benzinskih stanica. Prema njegovim rečima, u naredne tri godine konkurencija na tržištu derivata će biti povećana, a potencijal za rast investicija u energiju i naftnu industriju je veliki.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.