Kosor: Ispod 300.000 nezaposlenih

Izvor: B92, 05.Jun.2010, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosor: Ispod 300.000 nezaposlenih

Zagreb -- Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor saopštila je da je krajem maja broj nezaposlenih u Hrvatskoj bio 296.438 što je oko 12.000 manje nego aprila.

Kosor je istakla da je, prema podacima Zavoda za zapošljavanje, udeo sezonaca u povećanju broja zaposlenih oko 30 odsto, odnosno oko 4.000.

Ona je izjavila i da se samo 30 odsto smanjenja broja nezaposlenih u maju odnosi na sezonsko zapošljavanje, ocenivši da mere privrednog oporavka koje vlada provodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << daju rezultate.

Krajem aprila broj nezaposlenih u Hrvatskoj je iznosio oko 309.000, a premijerka je istakla i da se sve mere iz Programa privrednog oporavka moraju sprovesti.

Premijerka je odbacila i tvrdnje da vlada u planiranom roku nije ispunila ni svoje obaveze na rešenju problema nelikvidnosti, rekavši da se u programu koji je početkom maja usvojila vlada ne pominju nikakvi rokovi, već se govori samo o kontinuiranom praćenju kretanja nelikvidnosti.

Javna preduzeća do sada su podmirila najveći deo svojih dugovanja, koja sada iznose oko 450 miliona kuna (62 miliona evra), a vlada će pokušati njihova dugovanja svesti na nulu do kraja meseca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.