Koridor 10: Eksproprijacija ante portas

Izvor: Mondo, 12.Dec.2012, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridor 10: Eksproprijacija "ante portas"

U razgovorima sa predstavnicima Svetske banke, Mrkonjić istakao da je eksproprijacija na Koridoru 10 jedan od prioriteta.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić i predstavnici Svetske banke saglasili su se danas da su učinjeni značajni i krupni koraci u svim poslovima koji se realizuju na osnovu kreditnih aražmana te finansijske institucije da bi se

efikasno završili radovi na Koridoru 10, saopštilo je to ministarstvo.

Članovi delegacije Svetske banke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predvođeni šefom programskog tima Baherom El Hifnavijem su na sastanku sa ministrom Mrkonjićem izrazili zadovoljstvo zbog toga što se značajno ubrzani i praktično dovedeni do kraja raniji dogovori oko završetka problema vezanih za eksproprijaciju zemljišta na putu E75.

Kupovina prestalog zemljišta od stanovništva na trasi tog dela puta biće jedan od prioriteta, kako bi do početka nove građevinske sezone, izvođači radova mogli nesmetano da obave planirane radove, rekao je Mrkonjić.

On je poručio da će se založiti da se eksproprijacija završi u predviđenom roku i da će se angažovati da se odobrena sredstva Svetske banke brže i efikasnije povlače što do sada nije bio slučaj.

Ministar Mrkonjić i vođa programskog tima Svetske banke saglasili su se da je "novi projekt, na kojem se intenzivno radi, a odnosi se na rehabilitaciju i bezbednost saobraćaja u Srbiji u podmakloj fazi, što je i potvrđeno spremnošću da se odmah počne sa finasiranjem tog posla.

(Tanjug Foto Fonet arhiva)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkonjić: Što pre završiti otkup zemljišta za Koridor 10

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2012

BEOGRAD -..Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je danas da će se založiti za završetak otkupa zemljišta za autoput na Koridoru 10 kako bi od početka nove građevinske sezone mogli nesmetano da se obavljaju radovi...Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Mrkonjić je na sastanku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.