Kontiki osniva svoju avio kompaniju

Izvor: B92, Tanjug, 01.Maj.2010, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kontiki osniva svoju avio kompaniju

Beograd -- Najveća domaća turistička agencija Kontiki osniva svoju sopstvenu aviokompaniju za prevoz turista koja će se zvati "Kontiki skaj".

Vlasnik te agencije Slobodan Mićić kaže da je jedan avion već nabavljen i da je njegova registracija u toku, a da za mesec dana treba da stignu još dva. U početku će, prema njegovim rečima, to biti samo čarter linije, a kasnije može da se uvede i redovna.

„Osnivanje sopstvene aviokompanije je najbolji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << način da Kontiki proslavi 20 godina postojanja, jer će tako biti u mogućnosti da svojim putnicima pruži još bolje usluge, odnosno, moći ćemo svakog turistu da vratimo zadovoljnog sa svih naših putovanja", rekao je Mićić.

On je podsetio da ta agencija organizuje najveći broj raznovrsnih putovanja, a poznata je, pre svega, po interkontinentalnim aranžmanima, pri čemu vodi putnike u 130 zemalja na sve kontinente.

Podsetivši da je Kontiki jedina agencija koja tokom cele godine ima čarter letove za Tunis i Egipat, Mićić je rekao da za prvomajske praznike, pored pomenutih zemalja, najviše letova ima za Tursku i Grčku.

Tokom sezone veliki broj čartera kreće i za Crnu Goru i Španiju, a Kontiki namerava da uskoro uvede i novu liniju za Ohrid, koji je i nova destinacija u ponudi te kompanije.

Prema njegovim rečima, usluge Kontikija, koje se odnose na daleka putovanja, najviše koriste Srbi iz dijaspore koji dođu u Srbiju, obiđu familiju i kreću dalje sa njihovom agencijom na turističko putovanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.