Konsultanti „Galenike“ zarađivali hiljade evra

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konsultanti „Galenike“ zarađivali hiljade evra

BEOGRAD - Zbog malverzacija u poslovanju, u „Galenici“ će bez posla pored generalnog direktora Nenada Ognjenovića ostati i pet od sedam njegovih pomoćnika, ali i nekoliko konsultanata koji su sa zemunskom fabrikom sarađivali po osnovu ugovora o radu i ukupno zarađivali oko osam hiljada evra.

Kako saznaje „Blic", sporne pomoćnike za opšte poslove, registraciju, kvalitet, izvoz u zemlje bivšeg SSSR i marketing postavio je Ognjenović. Na dosadašnjim funkcijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ostaće dva pomoćnika od kojih je jedan u zemunsku fabriku došao pre dva meseca, a drugi pre 20 godina. O izboru novog generalnog direktora neće se odlučivati u narednih 10-15 dana.

- Saradnja će biti prekinuta i sa nekoliko konsultanata koji su radili uglavnom na izradi kliničkih studija. Neki od njih su dolazili na posao u „Galeniku", a bilo je i onih koje smo angažovali po ugovoru o radu. Pri analizi se ispostavilo da njihovo angažovanje nije bilo potrebno i da je „Galenika" imala neophodne kadrove - kaže naš izvor iz „Galenike".

Trenutno se u „Galenici" radi detaljna analiza finansijskih izveštaja i razmatraju ugovori bez kojih se moglo. Dejan Backović, predsednik Upravnog odbora „Galenike", kaže za „Blic" da će u naredna tri meseca eksterne troškove fabrike smanjiti za najmanje pola miliona evra.

- Do kraja godine planiramo da uštedimo oko 850.000 evra. Ako utvrdimo da smo za iznajmljivanje vozila za prevoz lekova mesečno davali više nego što bi bila rata za lizing za kupovinu sopstvenih kamiona, onda ćemo kupiti vozila - kaže Backović.

On očekuje da će u petak, a najkasnije u ponedeljak, banke odblokirati račun „Galenike" i da će zemunska fabrika početi redovno da otplaćuje kredite u januru naredne godine.

- Iz tekućih priliva trenutno možemo da pokrijemo neophodnu proizvodnju i plate zaposlenih - kaže Backović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Galenika preplatila konsultante

Izvor: B92, 30.Jun.2011

Beograd -- Galenika je za vreme mandata bivšeg direktora Nenada Ognjenovića plaćala konsultante i po osam hiljada evra mesečno...Zbog malverzacija u poslovanju, u "Galenici" će bez posla pored generalnog direktora Nenada Ognjenovića ostati i pet od sedam njegovih pomoćnika. Sporne pomoćnike za...

Nastavak na B92...

Posle direktora, otkaz i za Galenikine konsultante: Zarađivali hiljade evra mesečno

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jun.2011

BEOGRAD - Sporne pomoćnike za opšte poslove, registraciju, kvalitet, izvoz u zemlje bivšeg SSSR i marketing postavio je direktor Ognjenović.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.