Konkurenciju pobeđujemo cenama i uslugom

Izvor: Blic, 12.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurenciju pobeđujemo cenama i uslugom

Prvu godišnjicu poslovanja u Srbiji, kompanija „Telenor" je obeležila otvaranjem nove poslovne zgrade i novog operativnog centra, za sada jedinog te vrste kod nas.

U centru se kontroliše rad svih elemenata mreže i usluga, što u praksi znači da ako, na primer, u nekom gradu padne mreža, niko od korisnika to ne mora da prijavljuje jer se u operativnom centru to odmah vidi, i tako je skraćeno vreme popravke.

Sem toga, operativni centar će na osnovu raspoloživih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podataka moći i da predviđa posledice nastupajućih vremenskih nepogoda. O tome kako će sve to uticati na buduće poslovanje i da li planiraju još neke povoljnosti za korisnike, razgovarali smo sa Jonom Fredrikom Baskosom, generalnim direktorom „Telenor grupe", koji je za ovu priliku prvi put posetio Srbiju.

nMobilni operateri su na razgovor u romingu smanjili cene za 50 odsto u okviru zemalja Evropske unije. Da li to uskoro planirate i kod nas?

- Cene u romingu nisu nešto što nam je prvo na spisku, a i smatramo da nikada nisu ni bile preterano visoke. Ipak, mislim da je njihovo usklađivanje jedan od izazova za celu telekomunikacionu industriju. Po mom mišljenju, one će u budućnosti biti niže, a i mi ćemo razmatrati mogućnost smanjenja cena.

nDa li ste očekivali da će tako brzo ući i treći mobilni operater? I koliko je to uticalo na vaše dalje poslovanje?

- Jesmo očekivali konkurenciju, ali ne baš tako brzo. Ali sad kada su tu, smatramo da su nam ravnopravna konkurencija. Mi smo zato ubrzali neke naše nove projekte i spremni smo da se takmičimo. I to konkurentnim uslugama i cenama.

nKoji su vaši planovi za naše tržište u narednih pet godina?

- Pet godina je za telekomunikacije dug period. Ako se setite vaših navika od pre nekoliko godina i danas, videćete koliko se u ovoj oblasti stvari brzo menjaju. Naša ambicija je da budemo na čelu svih inovacija. Ulagaćemo i u obrazovanje naših zaposlenih.

nOvo je prvi put da ste u Srbiji. Mi smo poznati po dobroj hrani i noćnom životu. Kakva su vaša iskustva?

- Ovde sam veoma kratko i samo su me vodili na večeru, u jedan lep riblji restoran. Takođe sam obišao i nekoliko prodavnica, što naših, što konkurencije i moram da kažem da sam prilično zadovoljan.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.