Izvor: B92, 18.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkurencija beogradskim taksistima

Beograd -- Firma "Nacionalni taksi" planira da sledeće godine na ulice izveze 600 novih taksi vozila.

U "Nacionalnom taksiju" ističu da će u posao uključiti taksiste koji već poseduju dozvolu za rad, a s obzirom na to da je Skupština grada ograničila broj taksista sa dozvolom, vozači iz sadašnjih udruženja biće "na ceni". U toj firmi kažu da će u posao uložiti 10 miliona evra. U prvoj fazi imaće oko 250 novih vozila, a neki od njih biće isključivo za prevoz invalida.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Iako se u javnosti spekuliše da je vlasnik „Nacionalnog taksija" jedan poznati biznismen, direktor Petar Ratković ističe da to nisu, kako kaže, „zvučna imena".

"Vlasnici su tri biznismena, tri fizička lica, uz pomoć Hipo alpe adria banke. To su Goran Bošnjak, Ratković Petar i Aleksandar, mislim... nisu zvučna imena uopšte, niko zvučan ne stoji iza taksija", kaže Ratković.

Taksisti s kojima je razgovarao B92 ne odobravaju osnivanje "Nacionalnog taksija" i ističu da je sve to igra "novih tajkuna".

Predsednik „Beotaksija" Milivoje Armuš kaže da ne veruje da će novi prevoznik dobiti dozvolu Grada.

Armuš ističe i da nije siguran da su uslovi ponuđeni taksistima dobri, ali da nema razloga da sprečava vozače da pređu kod novog poslodavca.

"Prosto ne vidim tu razlog zaštite vozača i samostalnih taksi prevoznika jer oni imaju pravo da se opredele gde će obavljati svoju delatnost. Ako prepoznaju interes u Nacionalnom taksiju, otići će tamo, njima niko nema pravo da zabrani gde će da obavljaju svoju delatnost", rekao je Armuš.

U „Nacionalnom taksiju" kažu da žele da se na ulicama Beograda nađu nova vozila koja su na evropskom nivou i da se dobijanje dozvole za rad očekuje za tridesetak dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.