Izvor: B92, 06.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija o malim i srednjim preduzećima

Beograd -- Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je u ponedeljak da je strateški cilj Vlade povećanje broja malih i srednjih preduzeća sa 270.000 na 400.000 do 2008, čime bi u Srbiji bilo otvoreno milion novih radnih mesta. Otvarajući konferenciju "Mala i srednja preduzeća, nove mogućnosti za Srbiju", Živković je pozvao preduzetnike da ozbiljnije razmotre mogućnost proizvodnje robe koja se uvozi, što bi doprinelo smanjenju spoljnog trgovinskog debalansa. Cilj skupa je utemeljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stava Vlade o značaju razvoja malih i srednjih preduzeća i da preduzetnici Vladi i bankama predlože nove ideje za jačanje te oblasti, rekao je Živković.

Ministar u Vladi za privatizaciju Aleksandar Vlahović izjavio je da će uspeh tranzicije u Srbiji biti meren uspehom razvoja malih i srednjih preduzeća i privatnog preduzetništva. Govoreći na konferenciji, Vlahović je najavio da će do kraja ove godine biti donet niz zakona koji će doprineti razvoju tog sektora, među kojima su najznačajniji Zakon o trgovinskim društvima i Zakon o investicionim fondovima. Prema njegovim rečima, Vlada treba da donese nov Zakon o registraciji preduzeća, koji će omoghućiti da procedura osnivanja firme traje sedam dana i bude jeftina nego do sada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.