Izvor: B92, 21.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konferencija ministara finansija

Kranj -- Na Brdu kod Kranja sastali su se u petak ministri finansija država članica Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici Evropske banke za razvoj, MMF-a i Svetske banke, kao i Janez Potočnik, prvi slovenački komesar Evropske komisije, koji radi u Direkciji za širenje EU.

Ministar finansija u Vladi Srbije, Mlađan Dinkić, rekao je da Srbija ima jasan cilj: intenzivirati proces približavanja EU i da je Slovenija odličan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primer za to: "Ja sam pozvao gospodina Potočnika u Beograd i on će doći u julu, kako bi pomogao Srbiji da prevaziđe neke teškoće koje je Slovenija imala na svom putu ka EU. Mi ćemo skratiti taj put, koristeći iskustva Slovenije".

Komesar Potočnik je naglasio da države regije moraju da se pripreme za pristupanje EU i da je u tim pripremama od ključnog značaja da u tome učestvuju i ministarstva finansija i centralne banke, javlja dopisnik B92 Jelica Greganović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.