Konačno kraj pesticidima

Izvor: B92, 26.Feb.2013, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno kraj pesticidima

Evropska Unija će od 1. jula zabraniti da se seme biljaka tretira pesticidima neonikotinoidima- klotianidinom, tiametoksamom i imidaklopridom.

Ovo je naime, Nacrt regulative Evropske unije o neonikotinoidima koju je Svetska asocijacija pčelara, Apimondia dostavila Savezu pčelaraskih organizacija Srbije.

SPOS ističe u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će posle tog datuma biti zabranjeno stavljanje tretiranog semena u promet ili njegovo korišćenje, a regulativa će se primenjivati na teritoriji svih zemalja članica EU.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo poljoprivrede najavilo da će istog trenutka kada EU donese regulativu, i Srbija doneti iste propise, pa se ti pesticidi više neće koristiti na njivama u Srbiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU od 1. jula zabranjuje određene pesticide

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Feb.2013

Evropska Unija će od 1. jula zabraniti da se seme biljaka tretira pesticidima neonikotinoidima- klotianidinom, tiametoksamom i imidaklopridom. Ovo je naime, Nacrt regulative Evropske unije o neonikotinoidima koju je Svetska asocijacija pčelara, Apimondia dostavila Savezu pčelarskih organizacija...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.