Kompanije predlažu mere za suzbijanje sive ekonomije

Izvor: Beta, 27.Okt.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompanije predlažu mere za suzbijanje sive ekonomije

BEOGRAD, 27. oktobar 2014. (Beta) - Savez za fer konkurenciju, koji okuplja društveno odgovorne kompanije u Srbiji, uputiće Vladi Srbije predlog seta mera za suzbijanje sive ekonomije, saopštila je u ponedeljak Nacionalna alijansa sa lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Savez, kao radno telo NALED-a, smatra da je neophodno obezbediti bolju naplatu postojećih poreza umesto uvodjenja novih ili povećanja postojećih neporeskih nameta jer se takvom praksom kažnjava privreda koja legalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << posluje i uredno izmiruje svoje obaveze.

Posledica je prelazak u sivu zonu i ukidanje radnih mesta, navodi se u saopštenju.

"Kompanije koje plaćaju poreze i druge obaveze očekuju od države da radi svoj posao i da ih zaštiti od nelojalne konkurencije. Potrebno je da imamo tržište na kojem će vladati jednaki uslovi poslovanja za sve", rekao je član Upravnog odbora NALED-a, generalni direktor kompanije Bambi Miroslav Miletić.

Članice Saveza ističu da je u primeni mera potrebno početi od imenovanja predstavnika vlade koji će biti zadužen za koordinaciju aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije, kao i osnivanja interministarske radne grupe za definisanje i sprovodjenje tih mera.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kompanije predlažu mere za suzbijanje sive ekonomije

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2014

Savez za fer konkurenciju, koji okuplja društveno odgovorne kompanije u Srbiji, uputiće Vladi Srbije predlog seta mera za suzbijanje sive ekonomije, saopštila je danas Nacionalna alijansa sa lokalni ekonomski razvoj (NALED)...Savez, kao radno telo NALED-a, smatra da je neophodno obezbediti bolju..naplatu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.