Kompanija M enterijer gradnja donirala dva objekta manastiru Hilandar

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Okt.2020, 17:54

Kompanija M enterijer gradnja donirala dva objekta manastiru Hilandar

U narednim mesecima kuće će biti renovirane, a uz još dva objekta, činiće dečiji kamp prijateljstva kapaciteta oko 200 ležajeva.

Zahvaljujući kompaniji M enterijer gradnja, srpski manastir Hilandar dobio je na poklon dve kuće u opštini Medveđa, koje će u predstojećim mesecima biti prilagođene za potrebe pravoslavnog kampa za decu. Ovi objekti prethodno su bili u vlasništvu srpskih starosedelaca, a nakon otkupa, kompanija ih je prepisala i na upravu predala manastiru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Mi, kao srpski narod, u velikim krizama pokazujemo koliko smo velikodušni i dobri. Smatram da je ovakav vid pomoći daleko značajniji od pet do deset hiljada eura koliko te kuće vrede na tržištu. Nadam se da ćemo ovim gestom pokrenuti ljude i druge privrednike da pomognu Hilandaru ili na neki drugi način daju svoj doprinos Srbiji i očuvanju tradicije - rekao je Marko Ivić, direktor kompanije M enterijer gradnja.

Ivić je dodao i da njegova kompanija redovno šalje majstore da grade i obnavljaju manastir Hilandar, te da je pomenuta donacija prirodan nastavak dosadašnje saradnje.

Poklonjene kuće, koje su trenutno u lošem stanju, biće obnovljene i pretvorene u spavaonice prilagođene deci, a zajedno sa još dva objekta činiće kompleks pravoslavnog kampa prijateljstva. M enterijer gradnja društveno je odgovorna kompanija koja je i do sada ulagala u pomoć zajednici, što će ostati praksa i predstojećem periodu.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U pripremi je dečiji pravoslavni kamp prijateljstva u Medveđi

Izvor: B92, 29.Okt.2020, 11:16

Kompanija M enterijer gradnja donirala dva objekta manastiru Hilandar

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.