Komisija pokrenula postupak protiv N sporta

Izvor: B92, 01.Sep.2016, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija pokrenula postupak protiv N sporta

Pokrenuti su postupci protiv 16 učesnika na tržištima veleprodaje i maloprodaje sportske odeće, obuće i opreme.

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupke radi ispitivanja povrede konkurencije protiv 16 učesnika na tržištima veleprodaje i maloprodaje sportske odeće, obuće, opreme i aksesoara.

Zbog osnovane pretpostavke postojanja povrede konkurencije iz člana 10. Zakona o zaštiti konkurencije, a kojom se ograničava konkurencija na tržištima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << maloprodaje i veleprodaje sportske obuće, odeće, opreme i aksesoara pokrenuti su postupci protiv firmi "N sport“, "Đak“, "Oficce shoes“, "Planeta sport“, "Carvel“, "Sportmarket“, "Zvezda forever“, "Total sport“, "Ssportiko“,"Univers-co“, "Eurostar“, "Trim“, "K..G...Fasshion“, "Kopelli“ i "Str Fokus“ i "Komision sport one" - navodi se u saopštenju Komisije za zaštitu konkurencije.

Komisija je 18. avgusta izvršila nenajavljeni uviđaj u poslovnim prostorijama društva "N sport“ i pribavila informacije, podatke i ugovore koje je ovo društvo zaključivalo sa svojim kupcima. Ispodtavilo se da je N sport kao prodavac, zaključivao, sa ostalim učesnicima na tržištu protiv kojih je Komisija pokrenula postupak, ugovore o poslovnoj saradnji koji su sadržavali obavezu kupaca da se u daljoj prodaji pridržavaju minimalnih maloprodajnih cena koje određuje "N sport“.

"Ova obaveza se naglašeno odnosila na robne marke Puma, Russsell Athletic, Sergio Taccihini i druge. Takođe, ugovorima je bila predviđena zabrana akcijskih prodaja i drugih oblika povoljnije prodaje, bez prethodnog odobrenja prodavca, odnosno N sporta", napominju u Komisiji.

Komisija je pozvala sve koji imaju dodatne informacije koje mogu doprineti potpunijem utvrđivanju činjeničnog stanja u ovom postupku, da ih dostave Komisiji za zaštitu konkurencije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.