Koliko zarađuju spremačice u Srbiji? VIDEO

Izvor: B92, 13.Feb.2024, 22:02

Koliko zarađuju spremačice u Srbiji? VIDEO

Većina žena u Srbiji troši petinu vremena na kućne poslove. Kada bi za to bile plaćene dobijale bi 72.000 dinara mesečno.

Osim kućnih poslova, zadatak žene je i da vodi brigu o deci, ide na posao... Zbog toga kućne pomoćnice imaju sve više posla. Koliko se naplaćuje dodatna pomoć u kući i koje usluge spremačica su najtraženije?

Dragana Stefanovic, po zanimanju je tekstilni radnik, ali iz finansijskih razloga već nekoliko godina radi kao spremačica. Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže, žene kod kojih radi su preopterećene, a one su tu da im donekle olakšaju svakodnevni zivot.

"Čistim pod, usisavam, brišem, i imam jedno kupatilo. To radim tri sata i 3.000 dinara dobijem. Nemam na satnicu rad, a ima ljudi koji se dogovaraju na satnicu. Kada sam radila malo detaljnije, malo veći obim posla, radila sam za 4.000 dinara", priča Dragana.

Brzi stil zivota, zgusnut raspored povecao je potražnju za spremačicama, pa se termini ponekad zakazuju i 10 dana unapred. Ipak, novac zarađen na ovaj način nije dovoljan za zivot.

Za više informacija pogledajte video-prilog:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.