Koliko smo prosečno zaradili u oktobru

Izvor: Mondo, 25.Nov.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko smo prosečno zaradili u oktobru

Prosečna neto plata isplaćena u Srbiji u oktobru 2016. iznosila je 45.281 dinara, i realno je manja za 3,4 odsto, a nominalno za 2,7 procenata nego u prethodnom mesecu, saopštio je danas Republički zavod za statistiku.

Foto: MONDO - Mario Milojević

U odnosu na isti mesec prošle godine, prosečna oktobarska neto plata bila je nominalno veća za 2,6 a realno veća za 1,1 odsto.

Prosečna oktobarska bruto zarada, u iznosu od 62.414 dinara, takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je bila nominalno manja za 2,7 odsto i realno manja za 3,4 procenta u poređenju sa septembrom.

Kod Hrvata plata samo duplo veća

Na godišnjem nivou, oktobarska prosečna bruto zarada zabeležila je nominalno rast za 2,7 odsto, dok je realno bila veća za 1,2 procenta.

Od janaura do kraja oktobra, prosečna neto zarada isplaćena u Srbiji je veća za 3,7 odsto nominalno, odnosno za 2,7 procenta realno u odnosu na uporedni lanjski period.

Prosečna bruto plata u posmatranih 10 meseci nominalno je bila veća za 3,8 a realno za 2,8 odsto na godišnjem nivou, prema podacima RZS.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.