Koliko je Srba u nemačkim kompanijama?

Izvor: B92, 01.Sep.2023, 07:34

Koliko je Srba u nemačkim kompanijama?

Nemačke kompanije zapošlјavaju u Srbiji više od 80.000 radnika.

Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković sastao se danas sa državnom sekretarkom Saveznog ministarstva za rad i socijalna pitanja SR Nemačke Anet Krame, na kojem su potvrđeni partnerski odnosi dva ministarstva, kao i dve zemlјe.

Selaković je ukazao da iz godine u godinu raste broj nemačkih kompanija u Srbiji, koji danas zapošlјavaju više od 80.000 radnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navedeno je u saopštenju Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar je podsetio na to da je Srbija ostvarila pozitivne ekonomske rezultate u vremenu pandemije Kovida, kao i složene bezbednosne situacije u Evropi, zahvalјujući odgovornoj finansijskoj politici i merama koje je preduzimala i preduzima Vlada Srbije.

Selaković i državna sekretarka Krame su istakli da je proces evorintegracija i pristupanje Srbije EU, najznačajnija oblast saradnje, u kojoj je Nemačka podrška od velikog značaja, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.