Kolektivna tužba protiv Amazona: Naduvavali cene?

Izvor: B92, 16.Jan.2021, 10:37

Kolektivna tužba protiv Amazona: "Naduvavali" cene?

Čitaoci u nekoliko američkih saveznih država podigli su kolektivnu tužbu protiv maloprodajnog internetskog džina Amazona.

Kako tvrde, Amazon je u dogovoru sa skupinom izdavača "naduvavao" cene e-knjiga.

U tužbi se tvrdi da su Amazon i izdavačke kuće "Penguin Random House", "Hachette", "HarperCollins", "Macmillan" i "Simon & Schuster" dogovarali cene e-knjiga, zbog čega su ih potrošači plaćali skuplje pri kupovini na drugim platformama.

Oko 90 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << e-knjiga prodaje se putem Amazona, najvećeg američkog prodavca, ističe se u tužbi koju je podnela advokatska kancelarija Hagens Berman, prenosi Index.

Sličnu je tužbu advokatska kancelarija 2011. podnela i protiv "Apple Inca" i "velike petorke", takođe zbog sumnje da su dogovarali cene e-knjiga.

Amazon nije želeo za Rojters da komentariše informaciju o tužbi.

U sredu je savezna država Konektikat objavila da je pokrenula istragu protiv Amazona zbog sumnje da je kršio ravnopravnu tržišnu utakmicu u poslovanju s prodajom digitalnih knjiga.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kolektivna tužba protiv Amazona zbog “naduvavanja” cijena

Izvor: Capital.ba, 17.Jan.2021, 10:32

NJUJORK – Čitaoci u nekoliko američkih saveznih država podigli su kolektivnu tužbu protiv maloprodajnog internetskog džina Amazona. Kako tvrde, Amazon je u dogovoru sa skupinom izdavača “naduvavao” cijene e-knjiga. FOTO: Pixabay U tužbi se tvrdi da su Amazon i izdavačke kuće “Penguin...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.