Kokta u limenci kreće iz Inđije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2010, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kokta" u limenci kreće iz Inđije

INĐIJA - Kompanije "Droga Kolinska" i "Tera prodakšen" Inđija, kao strateški partner "Bel Pekidžinga", potpisale su danas ugovor o saradnji, čime su posle pola veka postojanja, ozvaničile početak proizvodnje "Kokte" u limenci u pakovanju od 0,25 litara.

U saopštenju "Droga Kolinske" se navodi da je "Kokta" prvo osvežavajuće piće u regionu koje će se pakovati u ovoj "slim" varijanti limenke, a biće jedinstvena na tržištu i po tome što će imati indikator temperature. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Pogon "Tera prodakšen" u Inđiji, gde će se "Kokta" puniti u limenke, ima kapacitet linije za punjenje od 30.000 limenki na sat, a u njegovu izgradnju investirano je 11 miliona evra.

Predsednik Uprave "Droga Kolinske" Slobodan Vučićević je tim povodom naglasio da se ta grupacija koncentrisala na one programe i robne marke, koje im donose najveću vrednost i da zato ulažu i razvijaju svoje brendove sa tradicijom, kao što je i "Kokta".

"Naša poslovna strategija je da na regionalnom nivou naši brendovi imaju jednu od prve tri pozicije u kategoriji kojoj pripadaju, pa tako i u Srbiji", ukazao je Vučićević i istakao da je "Droga Kolinska" u prethodnoj godini ostvarila promet od 325 miliona evra.

Generalni direktor programa pića "Droga Kolinske" Andrej Bele, predstavljajući ostvarene rezultate u tom delu programa, ukazao je da je ta grupa, kao jedan od najvećih prehrambenih proizvođača u regionu, u 2009. godini prodala 91 milion litara pića.

"Droga Kolinska" je u protekloj godini povećala prodaju na tržištu Srbije i ostvarila 43 miliona evra ukupnog prihoda na svim tržištima, dodao je Bele.

On je ukazao da će limenka "Kokte" biti jedinstvena na tržištu i po tome što će imati indikator temperature, što omogućava potrošačima, da prateći promenu njegove boje, koja će poplaveti, tačno znaju kada je to piće optimalno hladno.

U saopštenju se ističe da je uspešna saradnja dve kompanije ostvarena i zahvaljujući podršci opštine Inđija i njenom nastojanju da omogući razvoj uspešnih privrednih subjekata na svojoj teritoriji.

Potpisivanju ugovora, između ostalih, prisustvovao je i predsednik opštine Inđija Goran Ješić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.