Izvor: S media, 09.Mar.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koka-kola menja recept

Po novom receptu, boja karamela sadrži manje 4-metilimidazola, hemikalije koju je Kalifornija dodala na popis kancerogenih, prenosi jutarnji.hr.

"Iako verujemo da nema opasnosti za zdravlje koja bi opravdala tu promenu, od proizvođača karamela tražili smo da to učine kako naši proizvodi ne bi dobili to naučno neutemeljeno upozorenje", rekla je predstavnica Koka-Kole Diana Garza-Ciarlante.

Pronađen lek za zavisnike od heroina?
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<
Koji je najskuplji brend na svetu?

Piće koje se samo od sebe hladi! (VIDEO)

Sporna hemikalija se povezuje sa rakom u miševa navodi se u jednoj studiji, ali nema dokaza da je opasna za čoveka, objavio je American Beverage Association. Američka uprava za hranu i lekove tvrdi da bi osoba morala da popije hiljadu limenki Koka-Kole i Pepsija da bi primila onu količinu hemikalije koju su dobili miševi u laboratorijskom testiranju.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.