Kodak izašao iz bankrotstva

Izvor: B92, 04.Sep.2013, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kodak izašao iz bankrotstva

Beograd -- Kompanija Istmen (Eastman) Kodak objavila je uspešan izlazak iz procesa bankrotstva i nastavak transformacije u manju i efikasniju kompaniju.

Nekad vodeća svetska kompanija na tržištu fotoaparata Istmen Kodak, dobila je dozvolu od suda da sprovede u delo plan izlaska iz bankrotstva i transformacije u manju kompaniju fokusiranu na tržište digitalne fotografije, prenosi portal bug.hr.

Ovo je kraj godinu i po dugog procesa koji je započet u januaru 2012. kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su visoki troškovi i prekasan ulazak na digitalno tržište ovu kompaniju doveli na rub propasti.

Sa ovim odobrenjem suda, vrlo je verojatno da će se Kodak spasiti od propadanja.

Kako kažu, nastaviće da posluju na digitalnom tržištu sa manjom internom organizacionom strukturom i snažnijim finansijskim pokazateljima.

Veliki deo imovine već je prodat, kao i odeljenje potrošačke elektronike, pa će fokus kompanije u budućnosti biti na digitalnim tehnologijama za štampanje i fleksibilnim pakovanjima za proizvode široke potrošnje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kodak izašao iz bankrotstva

Izvor: B92, 04.Sep.2013

Beograd -- Kompanija Istmen (Eastman) Kodak objavila je uspešan izlazak iz procesa bankrotstva i nastavak transformacije u manju i efikasniju kompaniju...Nekad vodeća svetska kompanija na tržištu fotoaparata Istmen Kodak, dobila je dozvolu od suda da sprovede u delo plan izlaska iz bankrotstva i...

Nastavak na B92...

Ptičica: Kodak izašao iz bankrotstva

Izvor: Kamatica.com, 04.Sep.2013

Kompanija Istmen Kodak objavila je uspešan izlazak iz procesa bankrotstva i nastavak transformacije u manju i efikasniju kompaniju..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.