Kod Kostića u Karneksu sve domaće

Izvor: B92, 07.Apr.2015, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod Kostića u Karneksu sve domaće

Mesna industrija Karneks, koja je u vlasništvu MK grupe, skoro celu proizvodnju zasniva na sopstvenoj proizvodnji tovljenika.

Kako navode u toj kompaniji, 90 odsto proizvoda Karneksa pravi se od životinja koji sami gaje, dok se samo 10 odsto ili uvozi ili otkupi od manjih proizvođača, kojima oni obezbeđuju stočnu hranu.

Kažu da i posle 57 godina postojanja insistiraju na kvalitetu i da sa tim nema kompromisa, što, kako navode, dokazuju zaokruženom proizvodnjom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koju kontrolišu od njive do trpeze.

O otkupu viška tovljenika sa srpskog tržišta još razmišljaju.

Karneks, prema rečima predstavnika fabrike, ima evropski kontrolni identifikacioni broj koji omogućuje izvoz u Evropsku uniju, a izvoze i u zemlje regiona.

Kažu i da sankcije nisu uticale na njihov izvoz u Rusiju.

Proizvodnja biljne i stočne hrane je koncentrisana na okolne tri farme i u svakom trenutku je 66.000 svinja pod kontrolom.

"Koliko nam je kvalitet sirovina koje koristimo u proizvodnji važan, pokazuje činjenica da se za našu čuvenu jetrenu paštetu kao sirovina isključivo koriste posebno birani komadi svinjskog mesa i jetre, a da recimo za našu novu paštetu Pilino koristimo isključivo najbolje odabrane pilećemeso bataka i karabataka", kaže Tamara Penjić, direktorka proizvodnje u kompaniji.

Na pitanje B92 da li će biti otvaranja novih radnih mesta, u Karneksu kažu da je trenutno otvoren konkurs za stručnjake koji su im potrebni. U proizvodnji je zaposleno 420 radnika, a u celom Karneksu 1.000.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.