Kockarnicama u Las Vegasu preti bankrot

Izvor: Blic, 07.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kockarnicama u Las Vegasu preti bankrot

Vrednost akcija američke kompanije "Las Vegas Sends", koja upravlja kockarnicama, propala je za čak 44 procenta, nakon što je revizorska firma "Stern Ejdž" saopštila da se "pojavljuju sumnje u to da li će koncern biti sposoban da i ubuduće normalno funkcioniše".

Nagli pad akcija tog četvrtog najvećeg operatora kazina na svetu, čiji je glavni akcionar i izvršni direktor milijarder Šeldon Adelson, bio je potpuno neočekivan posle naglog razvoja kada je ta firma lane otvorila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u kineskom gradu Makao najveću kockarnicu na svetu. Cena akcija "Las Vegas Sends", koja je u decembru 2007. još dostizala 122 dolara, juče je propala na samo 6,52 dolara za akciju, što je pad od 44 odsto u odnosu na njenu zaključnu vrednost na berzi prethodnog dana.

"Cene akcija 'Las Vegas Sends' ukazuju na veoma loš razvoj. Trgovci na tržištu opcijama sada u tišini računaju sa eventualnim bakrotom", izjavio je Endrju Vilkonson, analitičar iz firme za trgovinsko posredovanje "Interaktiv brokers grup", objavile su novinske agencije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kockarnicama u Las Vegasu prijeti bankrot

Izvor: Capital.ba, 08.Nov.2008, 10:37

NJUJORK, Vrijednost akcija američke kompanije 'Las Vegas Sends', koja upravlja kockarnicama, propala je za čak 44 odsto, nakon što je revizorska firma 'Stern Ejdž' saopštila da se 'pojavljuju sumnje u to da li će koncern biti sposoban da i ubuduće normalno funkcioniše'.  Nagli pad akcija tog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.